Izjave podjetij

Mislimo, da smo že na dobri poti, da postanemo tisto, kar bi želeli biti, saj je naše etična jedro zelo močno in delamo na razvoju celostne vizije izobraževanja, raziskovanja , podjetništva v povezavi z lokalno in globalno skupnostjo.

dr. Marijan Pogačnik, direktor, Biotehniški center Naklo

Za AbbVie ni pomembno le kaj delamo, temveč tudi, kako. Zavedamo se, da soočanje z zahtevnimi zdravstvenimi izzivi zahteva celovit in hkrati odgovoren pristop. V družbi AbbVie ne razvijamo le inovativnih zdravil, ampak želimo celovito izboljšati zdravstvo in krepiti lokalne skupnosti, kjer smo prisotni. Le skupaj namreč lahko izboljšujemo dostopnost zdravljenja in hkrati povečujemo njegovo uspešnost.

Maja Vauda, direktorica, Abbvie d.o.o.

Ukrepi, ki jih izvajamo v okviru certificiranja Družbeno odgovorno podjetje, izhajajo iz zavedanja, da je vsako podjetje vpeto v mikro in makro družbeno in naravno okolje. Zavezanost k družbeni odgovornosti in odgovornemu poslovanju omogočata, da uspešno ustvarjamo in gradimo nove mejnike, dosegamo načrtovane cilje in uspehe.

Elizabeta Cemič, podjetje Kostak komunalno in gradbeno podjetje d.d.

Zelo smo ponosni, da smo v IBM Slovenija postali imetniki certifikata Družbeno odgovorno podjetje, prvega tovrstnega certifikata v Sloveniji. Prejeli smo ga za področje naše odgovornosti do zaposlenih. Za certificiranje smo se odločili, ker imamo v podjetju že zdaj vpeljane številne programe, s katerimi ohranjamo in dvigujemo zadovoljstvo sodelavcev.

Maja Stopajnik, izvršna direktorica poslovanja IBM Slovenija d.o.o.