Trajnostno poslovanje kot temelj poslovne strategije in predstavitev sistema certificiranja DOP

Trajnostno poslovanje kot temelj poslovne strategije in predstavitev sistema certificiranja DOP

Vabimo vas, da se nam pridružite na aktualnih dogodkih, kjer bomo opredelili pomen strateškega vpeljevanja trajnostnega poslovanja v podjetja, ki presega obstoječe posamezne prakse sponzorstva in donacij ter predstavlja del sistema upravljanja s tveganji za večji ugled in koristi podjetja. Predstavili bomo konkretne prakse uglednih podjetij, ki so sistemsko uvedla družbeno odgovornost v vse vidike svojega poslovanja in koristi, ki jim jih takšna strategija prinaša. Gostje bodo predstavniki podjetij, ki so bili že vključeni v postopek certificiranja za pridobitev certifikata Družbeno odgovorno podjetje.

Družbena odgovornost je dolgoročni koristni proces, za katerega se je potrebno zavestno odločiti in voditi na način, da bo imel največji učinek na podjetje in njegovo poslovanje. Za vpeljavo družbene odgovornosti v poslovanje je potreben temeljit začetni pregled, na kakšen način podjetje deluje in posluje ter katere cilje dosega in katere cilje bi rado še doseglo. Predstavili vam bomo obliko tovrstne analize v okviru Certifikata Družbeno odgovorno podjetje, ki je edino tovrstno orodje v Sloveniji in prednosti, ki jih vključitev v ta sistem prinaša podjetjem, ki so se zanj odločila. Naj naštejemo le nekatere:

  • izboljšanje razumevanja potreb vseh deležnikov,
  • analiza vrzeli v posameznih elementih poslovanja,
  • izboljšano upravljanje s tveganji,
  • povečanje transparentnosti poslovanja,
  • povečan ugled podjetja,
  • povečana uspešnost podjetja, itn.

DATUMI REGIJSKIH PREDSTAVITEV

  • NOVO MESTO: sreda, 22.marec 2017 ob 9.00 (GZDBK, Sejna soba, Novi trg 11, II.nadstropje, Novo mesto)
  • LJUBLJANA: petek, 31.3.2017 od 13. - 14.30h (GZS Ljubljana, Dvorana F / medetaža, Dimičeva ulica 13, Ljubljana )
  • MARIBOR: torek, 11.4. od 13. - 14.30h (ŠGZ, Sejna soba, Ulica talcev 24, Maribor)

PRIJAVE

Prijave sprejemamo na info@ekvilib.org ali na telefon: 01 430 3751 (Julija Šifrer)

Predavatelj

Aleš Kranjc Kušlan, univ. dipl. sociolog in filozof

Predavatelj je direktor in ustanovitelj Ekvilib Inštituta, vodja certificiranja Družini prijazno podjetje, soustanovitelj Mreže za družbeno odgovornost Slovenije, ustanovitelj Centra za holistično ergonomijo in vodja številnih mednarodnih in slovenskih projektov na področju družbene odgovornosti in razvojnega sodelovanja.